ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Υλικό και φωτογραφίες από τις επισκέψεις της ομάδας .

 

Σχολικό έτος 2012-2013

Κατά την διάρκεια του προγράμματος έγιναν τρεις επισκέψεις.

1/2/2012: Επιτόπια μελέτη της περιοχής με περίπατο σε επιλεγμένη διαδρομή. Σκοπός να γνωρίσουμε τους χώρους όπου παλαιότερα διέρχονταν τα ποτάμια-ρέματα του Δήμου.Τελικός προορισμός το Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου, όπου ο προιστάμενος κ. Χοίδης και η κ. Βουλγαροπούλου μας έδωσε πληροφορίες για το οικοσύστημα και τη εγκατάσταση του πληθυσμού στην Σταυρούπολη

 

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

 
Πάρκο Λόρδου Βύρωνα- παλιό ρέμα
παλιό ρέμα - Γεφυράκι Φλέμινγκ

 

 

 

 

 

5/2/2013:Δεύτερος επιλεγμένος περίπατος με άλλη διαδρομή ώστε να γνωρίσουμε τα ανοικτά ακόμη ρέματα  αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής. Τελικός προορισμός η Βιβλιοθήκη του Δήμου, όπου η υπεύθυνη μας εξήγησε για την λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης. Δανειστήκαμε βιβλία σχετικά με την περιοχή.


27/3/2013: Επίσκεψη στο Βοτανικό κήπο, ξενάγηση από την υπεύθυνη γεωπόνο του Δήμου κ. Περσάκη. Συμπλήρωση ερωτηματολογίου για όσα είδαν στο Βοτανικό κήπο.

Στα πλαίσια των καινοτόμων δραστηριοτήτων το σχολείο διοργάνωσε στις 12-14 Απριλίου τριήμερη εκδρομή¨Καβάλα-Ξάνθη-Παρανέστι-Δράμα"

Επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό μουσείο Καβάλας, το Μουσείο καπνού στην Καβάλα, την παλιά πόλη της Ξάνθης και το Λαογραφικό μουσείο της πόλης, τα στενά του Νέστου, Τον Εχίνο στα Πομακοχώρια, το Πόρτο Λάγος, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρανεστίου και τέλος την πόλη της Δράμας με το όμορφο πάρκο στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας.
 

 

 Σχολικό έτος 2011-2012

Κατά την διάρκεια του προγράμματος έγιναν δύο επισκέψεις.

Στις 7/3/2012 έγινε η πρώτη επίσκεψη  στο Φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα,στη Χαλάστρα και τις ψαροκαλύβες της περιοχής. Δυστυχώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες ματαίωσαν τον περίπατο στο Δέλτα καθώς και το περίπατο στο εθνικό πάρκο.

Στο κτίριο του φορέα έγινε παρουσίαση και ενημέρωση των μαθητών για την αξία του εθνικού πάρκου, τα είδη χλωρίδας και πανίδας της περιοχής καθώς και για την ανάγκη προστασίας και διατήρηση της βιοποικιλότητας.

 

Ακολουθεί παρουσίαση της επίσκεψης σε διαφάνειες από τους μαθητές Νάσκο Βαίλειο και Ελευθεριάδη Κυριάκο.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη

Στις 5-6/4/2012 έγινε η δεύτερη επίσκεψη  στο Καρπενήσι. Η επίσκεψη έγιστα πλαίσια του προγράμματος  "Τα ψηλά βουνά" του ΚΠΕ Καρπενησίου.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν στις μαθητικές εστίες της πόλης. Τη πρώτη μέρα περπατήσαμε στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου, δυστυχώς κάτω από βροχή
 Μετά επισκεφθήμακε το χωριό Κορυσχάδες. Εκεί επισκεφθήκαμε  το γνωστό ιστορικό δημοτικό  σχολείο, και ξεναγηθήκαμε από την υπεύθυνη του ΚΠΕ. Το επόμενο πρωϊ, με πολύ καλό καιρό επισκεφθήκαμε  το Παλιό Μικρό Χωριό. Εκεί με μορφή παιχνιδιού οι μαθητές γνώρισαν το χωριό και ακολούθησε πεζοπορία στο δάσος, Εκεί επίσης με την μορφή παιχνιδιού οι μαθητές χνώρισαν την χλωρίδα του δάσους.


Ακολούθησε επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο της περιοχής.Έγινε παρουσίαση της ιστορίας του Παλιού Μικρού Χωριού από την υπεύθυνη του μουσείου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου